Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Smaller
Normal
Larger
Chipsy gruszkowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na chipsy z gruszek idealne do dekoracji słodkich wypieków oraz jako przekąska.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
Czas wykonania
2
hours
godz
Czas całkowity
2
hours
godz
30
minut
minut
Danie
Desery
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
1
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na chipsy z gruszek
3
gruszki
(duże twarde (np. konferencja))
50
g
cukru pudru
sok wyciśnięty z połowy cytryny
100
ml
wody
Instrukcja
Jak zrobić chipsy z gruszek
Zagotuj razem wodę, cukier i sok z cytryny - gotuj przez kilka minut, aby syrop lekko zgęstniał.
50 g cukru pudru,
100 ml wody,
sok wyciśnięty z połowy cytryny
Gruszki pokrój na cienkie plasterki - maksymalnie 3 mm grubości.
3 gruszki
Plastry owoców zamocz w syropie, odsącz z jego nadmiaru, a następnie ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 110 stopni (góra/dół) przez 2 godziny (po godzinie przełóż gruszki na drugą stronę).
Po pieczeniu pozostaw gruszki do wystudzenia, wtedy jeszcze bardziej stwardnieją i nabiorą chrupkości.
Notatki
Zamiast syropu możesz zrobić samą wodę z sokiem z cytryny - wtedy jej nie podgrzewaj, tylko w zimnej maczaj owoce i układaj na blaszce.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
chipsy z gruszek
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!