Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Chlebek bananowo-kokosowy przepis
Wypieki Beaty
Przepis na zdrowe ciasto bez nabiału i tłuszczu, do tego niskokaloryczne :)
3.72
z
7
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
1
godzina
godzinę
Łączny czas
1
godzina
godzinę
20
minuty
minut
Rodzaj
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
Calories
197
kcal
Wyposażenie
Podłużna forma do pieczenia o długości około 25 cm.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na chlebek bananowo-kokosowy
185
ml
mleczka kokosowego
(użyłam takie w puszce)
150
g
cukru trzcinowego
((3/4 szklanki) )
2
jajka
(rozmiar L)
3
banany
(dojrzałe - średnie (o wadze po obraniu około 250 g))
300
g
mąki pszennej
((2 szklanki) )
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
Instrukcja
Jak zrobić chlebek bananowo-kokosowy
Banany obierz i rozgnieć porządnie widelcem.
3 banany
W misie zmiksuj mleczko kokosowe z cukrem i jajkami, dodaj banany i krótko zmiksuj.
185 ml mleczka kokosowego,
150 g cukru trzcinowego,
2 jajka
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i dodaj porcjami do mokrych składników. - wymieszaj dokładnie.
300 g mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Formę keksową o długości około 25 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Przelej do niej ciasto.
Piecz chlebek bananowy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (góra/dół) przez około 55-60 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ostudź.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Calories:
197
kcal
Weglowodany:
37
g
Protein:
4.5
g
Tłuszcz:
4
g
Błonnik:
1
g
Słowo kluczowe
ciasto bananowe z mleczkiem kokosowym
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!