Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Ciasteczka czekoladowe z awokado przepis
Wypieki Beaty
Przepis na zdrowe fit ciasteczka czekoladowe z awokado, bez nabiału, bez glutenu i bez jajek.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
12
minuty
minut
Łączny czas
32
minuty
minut
Rodzaj
Ciasteczka
,
Zdrowe przepisy
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
10
Calories
300
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na wegańskie ciastka czekoladowe z awokado
100
g
mąki owsianej
(bezglutenowej - może być również inna bezglutenowa mąka)
1
średnie
awokado
(dojrzałe)
60
g
cukru kokosowego
2
łyżeczki
ekstraktu z wanilii
1
łyżeczka
octu
0,5
łyżeczki
sody
2
łyżki
gorzkiego kakao
1
łyżeczka
cynamonu
Instrukcja
Jak zrobić wegańskie ciasteczka czekoladowe z awokado
Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, miąższ natnij i łyżką wyciągnij ze skórki.
1 średnie awokado
Zmiksuj awokado razem z cukrem kokosowym na gładką masę.
1 średnie awokado,
60 g cukru kokosowego
Dodaj do awokado wanilię, ocet, sodę, kakao i cynamon - krótko zmiksuj.
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii,
1 łyżeczka octu,
0,5 łyżeczki sody,
2 łyżki gorzkiego kakao,
1 łyżeczka cynamonu
Dodaj mąkę i zmiksuj.
100 g mąki owsianej
Łyżką nakładaj na blachę ciasteczka - o średnicy około 4-5 cm.
Możesz wierzch ciasteczek posypać dodatkowo cukrem kokosowym.
Piecz w 180 stopniach przez około 12 minut.
Po upieczeniu ostudź.
Film
Uwagi
1 ciasteczko to około 90 kalorii.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
100
g
Calories:
300
kcal
Weglowodany:
47
g
Protein:
6.4
g
Tłuszcz:
10
g
Błonnik:
6
g
Słowo kluczowe
ciastka bezglutenowe, wegańskie ciastka
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!