Zmieszaj razem mielone orzechy, jajka, olej, proszek do pieczenia, miód, cynamon i sól.
225 g orzechów, 2 jajka, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 7 łyżek miodu, 1 łyżeczka cynamonu
Dodaj mniej więcej połowę posiekanej czekolady i wymieszaj.
50 g gorzkiej czekolady
Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Nakładaj porcje ciasta (ja to robiłam łyżką do lodów).
Wierzch ciasteczek posyp pozostałą czekoladą.
Piecz w 170 stopniach (termoobieg) przez około 12 minut - nie piecz za długo, bo będą twardsze.
Po upieczeniu ciasteczka są miękkie więc poczekaj aż chwilę ostygną.
Uwagi
Moje ciasto wyszło dość rzadkie i ciężko było mi formować ciasteczka, więc dodałam do niego trochę mąki kokosowej - ładnie zagęściła ona ciasto i nie było już wtedy problemów z nakładaniem ciasteczek.