Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Domowe wafle orzechowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne domowe wafelki z mlekiem w proszku i orzechami.
4
z
5
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
10
minuty
minut
Łączny czas
20
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
4
Calories
460
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na domowe wafle orzechowe knoppers
200
g
masła
180
ml
mleka
(- u mnie 1,5%)
200
g
cukru
((1 szklanka) - można dać mniej)
350
g
pełnego mleka w proszku
((3 szklanki) )
100
g
gorzkiej czekolady
50
g
orzechów
((około pół szklanki) posiekanych )
2
blaty waflowe
(duże kwadratowe )
Instrukcja
Jak zrobić domowe wafelki knoppers
W dużym garnku rozpuść razem masło, mleko, cukier oraz połamaną czekoladę.
200 g masła,
180 ml mleka,
200 g cukru,
100 g gorzkiej czekolady
Gdy masa będzie rozpuszczona, dodaj po szklance mleko w proszku i dokładnie wymieszaj lub zmiksuj.
350 g pełnego mleka w proszku
Wsyp posiekane orzechy i wymieszaj.
50 g orzechów
Na jeden blat waflowy wyłóż masę - zostaw około 1 cm wolnego brzegu.
2 blaty waflowe
Przyłóż drugim waflem i delikatnie dociśnij.
Zawiń wafle w folię spożywczą i schłodź w lodówce przez kilka godzin.
Po schłodzeniu potnij ostrym nożem na małe wafelki.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
100
g
Calories:
460
kcal
Weglowodany:
39
g
Protein:
11
g
Tłuszcz:
29
g
Słowo kluczowe
wafelki czekoladowo-orzechowe, wafle czekoladowe
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!