Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Gofry śniadaniowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na szybkie i proste gofry idealne na śniadanie - zarówno na słodko jak i na wytrawnie.
4.39
z
13
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
15
minuty
minut
Łączny czas
30
minuty
minut
Rodzaj
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia angielska
Porcje
6
Calories
136
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na szybkie gofry
150
g
mąki pszennej
((1 szklanka) )
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
1
jajko
(rozmiar L)
240
ml
mleka
1
łyżeczka
cukru
(lub pół łyżeczki soli (zamiennie))
Instrukcja
Jak zrobić szybkie gofry na śniadanie
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz z cukrem lub solą .
150 g mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka cukru
Dodaj jajko do mleka i wymieszaj.
1 jajko,
240 ml mleka
Wlej wolnym strumieniem mleko do mąki i energicznie mieszaj całość - mieszaj aż ciasto będzie gładkie i bez grudek.
Smaż gofry na mocno rozgrzanej gofrownicy.
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Calories:
136
kcal
Weglowodany:
22
g
Protein:
5
g
Tłuszcz:
3
g
Błonnik:
0.6
g
Słowo kluczowe
gofry wytrawne, szybkie gofry
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!