Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Gruszki z serem pleśniowym przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne pieczone gruszki z serem pleśniowym.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Łączny czas
35
minuty
minut
Rodzaj
Przekąska
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
2
Calories
222
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na gruszki pieczone z serem pleśniowym
1
gruszka
( - u mnie miała ponad 200 g)
około 20
g
sera pleśniowego
2
łyżeczki
syropu klonowego
( lub miodu)
około 30
g
Borówki
( lub Żurawiny od Stovit)
Instrukcja
Jak zrobić gruszki pieczone z serem pleśniowym
Ser pleśniowy rozkrusz, dodaj do niego syrop klony lub miód i wymieszaj.
około 20 g sera pleśniowego,
2 łyżeczki syropu klonowego
Gruszkę przetnij na pół i usuń gniazdo nasienne.
1 gruszka
W powstały dołek nałóż ser z syropem.
Zapiecz gruszkę przez około 20 minut w 200 stopniach (tryb góra/dół) - aż gruszka będzie miękka.
Po upieczeniu nałóż na wierzch gruszki Borówkę lub Żurawinę Stovit.
około 30 g Borówki
Podawaj na ciepło z orzechami albo krakersami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Calories:
222
kcal
Weglowodany:
25
g
Protein:
5
g
Tłuszcz:
11
g
Słowo kluczowe
gruszki z serem, pieczone gruszki
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!