Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Kokosowe babeczki ze szpinakiem przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne bezglutenowe babeczki szpinakowe na mące kokosowej.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
20
minut
minut
Czas całkowity
40
minut
minut
Danie
Babeczki
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
15
Kalorie
186
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na bezglutenowe babeczki ze szpinakiem
80
g
mąki kokosowej
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
(bezglutenowego, albo płaska łyżeczka sody)
150
g
cukru
((3/4 szklanki) )
125
ml
oleju
140
ml
maślanki
60
g
szpinaku
(świeżego )
2
jajka
( - użyłam rozmiar L)
2
jabłka
(większe obrane i pokrojone w kosteczkę - około 250 g)
składniki na lukier do babeczek
150
g
cukru pudru
((1 szklanka) )
ok 3
łyżki
soku z cytryny
( lub mleka)
owoce
( do dekoracji)
Instrukcja
Jak zrobić kokosowe babeczki ze szpinakiem
Szpinak zblenduj razem z olejem i maślanką na gładką masę.
125 ml oleju,
60 g szpinaku,
140 ml maślanki
Mąkę kokosową wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem.
80 g mąki kokosowej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
150 g cukru
Dodaj do mąki zmiksowany szpinak, dodaj jajka i krótko wymieszaj wszystko łyżką - tylko do połączenia składników.
2 jajka
Dodaj pokrojone jabłko i wymieszaj.
2 jabłka
Nałóż masę do foremek do babeczek - około 12-15 sztuk.
Piecz w 170 stopniach (termoobieg) przez 20-25 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ostudź.
Cukier puder zmieszaj ze stopniowo dodawanym sokiem z cytryny lub mlekiem.
150 g cukru pudru,
ok 3 łyżki soku z cytryny
Posmaruj lukrem babeczki i udekoruj wg uznania.
owoce
Notatki
Mąkę kokosową możesz zastąpić zwykłą mąką pszenną - użyj jej wtedy 250 g (niecałe 2 szklanki). Wtedy babeczki nie będą już bezglutenowe!
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Calories:
186
kcal
Weglowodany:
26
g
Protein:
2.5
g
Tłuszcz:
9
g
Błonnik:
2.6
g
Słowa kluczowe
babeczki bez glutenu, babeczki ze szpinakiem
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!