Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Mniejszy
Normalny
Większy
Krem migdałowy przepis
Wypieki Beaty
Przepis na domowy krem czekoladowo-migdałowy z białą czekoladą.
5
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Łączny czas
20
minuty
minut
Rodzaj
Przetwory
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
1
słoiczek
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na krem migdałowy z biała czekoladą
200
g
białej czekolady
150
ml
mleka
(- u mnie 1.5 %)
3/4
szklanki
mleka w proszku
((nie granulowane))
3/4
szklanki
migdałów
(mielonych (około 90 g) )
Instrukcja
Jak zrobić migdałowy krem do smarowania
Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej.
200 g białej czekolady
Mleko zagotuj, dodaj do niego mleko w proszku i dokładnie wymieszaj.
150 ml mleka,
3/4 szklanki mleka w proszku
Mleko dodaj do czekolady i wymieszaj, aż składniki się połączą.
Dodaj zmielone migdały, wymieszaj, przełóż do słoiczka.
3/4 szklanki migdałów
Uwagi
Szklanka ma pojemność 250 ml.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
kem czekoladowy z migdałami, krem z migdałów
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!