Reklama


Oceniam na :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Krem migdałowy

krem migdałowy_3

Dziś mam przepis na krem migdałowym z najnowszej książki Ani Starmach „Pyszne na słodko”.

Krem będzie idealny na kanapki – zamiast kremu czekoladowo-orzechowego w typie nutelli. Sprawdzi się też idealnie jako dodatek do naleśników, albo gofrów ( w tej wersji już przetestowałam i gofry były pyszne).

Jeśli lubicie migdały i wszelkie słodkie smarowidła kanapkowe, to ten krem na pewno będzie Wam smakował 🙂

Będzie również idealny dla osób uczulonych na kakao, bo nie ma go tu ani grama – używamy białą czekoladę i mleko w proszku (takie nie granulowane).

Z podanej porcji otrzymacie średniej wielkości słoiczek kremu.

krem migdałowy_8

krem migdałowy_4

krem migdałowy_5

krem migdałowy_7

 

Krem migdałowy
 
Autor:
Składniki
  • 200 g białej czekolady
  • 150 ml mleka
  • ¾ szklanki mleka w proszku (nie granulowane)
  • ¾ szklanki (około 90 g) mielonych migdałów
Wykonanie
  1. Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej.
  2. Mleko zagotuj, dodaj do niego mleko w proszku i dokładnie wymieszaj.
  3. Mleko dodaj do czekolady i wymieszaj, aż składniki się połączą.
  4. Dodaj zmielone migdały, wymieszaj, przełóż do słoiczka.
 

Related Post

Oceniam na :
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Reklama

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux