krem migdałowy_3

Dziś mam przepis na krem migdałowym z najnowszej książki Ani Starmach „Pyszne na słodko”.

Krem będzie idealny na kanapki – zamiast kremu czekoladowo-orzechowego w typie nutelli. Sprawdzi się też idealnie jako dodatek do naleśników, albo gofrów ( w tej wersji już przetestowałam i gofry były pyszne).

Jeśli lubicie migdały i wszelkie słodkie smarowidła kanapkowe, to ten krem na pewno będzie Wam smakował :)

Będzie również idealny dla osób uczulonych na kakao, bo nie ma go tu ani grama – używamy białą czekoladę i mleko w proszku (takie nie granulowane).

Z podanej porcji otrzymacie średniej wielkości słoiczek kremu.

krem migdałowy_8

krem migdałowy_4

krem migdałowy_5

krem migdałowy_7

 

Krem migdałowy

Wypieki Beaty
5 z 1 oceny

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej.
  • Mleko zagotuj, dodaj do niego mleko w proszku i dokładnie wymieszaj.
  • Mleko dodaj do czekolady i wymieszaj, aż składniki się połączą.
  • Dodaj zmielone migdały, wymieszaj, przełóż do słoiczka.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!