Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Miniserniczki malinowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na serniczki z musem malinowym pod postacią pysznych babeczek.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
45
minut
minut
Czas wykonania
25
minut
minut
Czas całkowity
1
hour
godz
10
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na spód z czekoladowych ciasteczek
ok 150
g
czekoladowych ciasteczek
((mogą być też zwykłe maślane, wtedy dodaj do nich łyżeczkę gorzkiego kakao))
3
łyżki
masła
(rozpuszczonego )
składniki na serniczki
500
g
twarogu sernikowego
(- najlepiej dobrego, tłustego)
100
g
cukru
(pół szklanki - można mniej)
50
g
białej czekolady
(rozpuszczonej )
1
jajko
(rozmiar L)
około 100
g
malin
(świeżych lub mrożonych )
Instrukcja
Jak zrobić spód z ciasteczek czekoladowych do serniczków
Ciasteczka zmiksuj albo pokrusz - jeśli masz zwykłe maślane, to dodaj do nich łyżeczkę kakao i rozpuszczone masło - zagnieć.
ok 150 g czekoladowych ciasteczek,
3 łyżki masła
Wylep ciastkami spody przygotowanych papilotek - mniej więcej po czubatej łyżeczce ciasteczek na papilotkę.
Jak zrobić serniczki z malinami
Maliny zmiksuj (jeśli owoce są kwaśne, możesz dodać do nich trochę cukru pudru), a następnie przetrzyj przez sito, aby pozbyć się pestek.
około 100 g malin
W misce umieść twaróg, jajko, rozpuszczoną białą czekoladę oraz cukier i krótko zmiksuj - tylko do połączenia składników.
500 g twarogu sernikowego,
50 g białej czekolady,
1 jajko,
100 g cukru
Nałóż masę serową na ciasteczkowy spód.
Na wierzch nałóż po około łyżeczce musu malinowego, wykałaczką lekko zmieszaj go z masą serową.
Piecz serniczki w 150 stopniach (góra/dół) przez około 25 minut.
Po upieczeniu ostudź i najlepiej schłodź w lodówce przez kilka godzin.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
serniczki z malinami
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!