Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Miniserniczki w jabłku przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne pieczone jabłka nadziane masą sernikową.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
25
minut
minut
Czas całkowity
45
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
6
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na serniczki pieczone z jabłkach
6
jabłek
(średnich )
250
g
twarogu na serniki
50
g
cukru
(- 1/4 szklanki)
1
jajko
1
łyżeczka
cynamonu
Instrukcja
Jak zrobić serniczki pieczone w jabłkach
Zetnij górę z jabłek i ostrożnie wytnij gniazdo nasienne.
6 jabłek
Powiększ łyżką dziurę, tak by powstała forma miseczki (nie zrób dziury w dnie :)).
Ułóż jabłka w wysmarowanej masłem formie żaroodpornej, albo na blaszce - ułóż jabłka tak, aby się nie stykały.
Twaróg zmiksuj krótko z jajkiem, cukrem i cynamonem.
250 g twarogu na serniki,
50 g cukru,
1 jajko,
1 łyżeczka cynamonu
Nałóż twaróg do jabłek.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 25-30 minut.
Po upieczeniu przestudź, a następnie schłodź w lodówce przez około 2-3 godziny.
Przed podaniem możesz jabłka polać karmelem lub syropem klonowym i posypać siekanymi orzechami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
jabłka pieczone, jabłka z sernikiem
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!