Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Orzechowe ciasto w kubku przepis
Wypieki Beaty
Przepis na jednoporcjowe ekspresowe ciasto w kubku zrobione z masłem orzechowym.
3.78
z
9
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
2
minuty
minut
Czas gotowania
2
minuty
minut
Łączny czas
4
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
1
Kalorie
121
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na orzechowe ciasto w kubku
2
łyżki
mąki pszennej
(- 20 g)
1/4
łyżeczki
proszku do pieczenia
2
łyżki
erytrolu
(- 20 g)
1
łyżka
masła orzechowego
(użyłam White Choco Peanut od Allnutrition, 30 g)
4
łyżki
mleka
(można dać odrobinę więcej)
Instrukcja
Jak zrobić ekspresowe ciasto w kubku
Do kubka wsyp mąkę i proszek do pieczenia, dodaj erytol, masło orzechowe i mleko.
2 łyżki mąki pszennej,
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki erytrolu,
1 łyżka masła orzechowego,
4 łyżki mleka
Wymieszaj dokładnie wszystko łyżeczką - jeśli ciasto jest zbyt gęste to dodaj trochę więcej mleka.
Wstaw kubek z ciastem do mikrofalówki i podgrzej na najwyższej mocy przez około 1,5-2 minuty.
Możesz dodatkowo przed zjedzeniem dodać do kubka trochę frużeliny owocowej - ja użyłam frużelinę Forest Fruits od Allnutrition.
Uwagi
Podaję kaloryczność przy produktach, które ja użyłam. Zmieniając erytrol na inne "słodzidło" zmienisz również kaloryczność deseru.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
121
kcal
Weglowodany:
13
g
Białko:
4
g
Tłuszcz:
7
g
Słowo kluczowe
ciasto z masłem orzechowym, ekspresowe ciasto
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!