Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Orzechowe ciasto w kubku przepis
Wypieki Beaty
Przepis na jednoporcjowe ekspresowe ciasto w kubku zrobione z masłem orzechowym.
3.78
z
9
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
2
minut
minut
Czas wykonania
2
minut
minut
Czas całkowity
4
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
1
Kalorie
121
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na orzechowe ciasto w kubku
2
łyżki
mąki pszennej
(- 20 g)
1/4
łyżeczki
proszku do pieczenia
2
łyżki
erytrolu
(- 20 g)
1
łyżka
masła orzechowego
(użyłam White Choco Peanut od Allnutrition, 30 g)
4
łyżki
mleka
(można dać odrobinę więcej)
Instrukcja
Jak zrobić ekspresowe ciasto w kubku
Do kubka wsyp mąkę i proszek do pieczenia, dodaj erytol, masło orzechowe i mleko.
2 łyżki mąki pszennej,
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 łyżki erytrolu,
1 łyżka masła orzechowego,
4 łyżki mleka
Wymieszaj dokładnie wszystko łyżeczką - jeśli ciasto jest zbyt gęste to dodaj trochę więcej mleka.
Wstaw kubek z ciastem do mikrofalówki i podgrzej na najwyższej mocy przez około 1,5-2 minuty.
Możesz dodatkowo przed zjedzeniem dodać do kubka trochę frużeliny owocowej - ja użyłam frużelinę Forest Fruits od Allnutrition.
Notatki
Podaję kaloryczność przy produktach, które ja użyłam. Zmieniając erytrol na inne "słodzidło" zmienisz również kaloryczność deseru.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Calories:
121
kcal
Weglowodany:
13
g
Protein:
4
g
Tłuszcz:
7
g
Słowa kluczowe
ciasto z masłem orzechowym, ekspresowe ciasto
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!