Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Orzechy w papryce przepis
Wypieki Beaty
Przepis na domowe orzechy ziemne w przyprawie paprykowej.
4.67
z
9
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
15
minuty
minut
Czas gotowania
25
minuty
minut
Łączny czas
40
minuty
minut
Rodzaj
Przekąska
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
5
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na orzechy w papryce
ok 500
g
orzeszków
( - użyłam orzeszki ziemne, ale może też być jakaś mieszanka)
2
białka
( - z dużych jajek L)
1
łyżeczka
słodkiej papryki
1
łyżeczka
ostrej papryki
((lub do smaku) można dać więcej)
0,5
łyżeczki
soli
Instrukcja
Jak zrobić orzechy w papryce
Białka ubij na puszystą masę, dodaj przyprawy i wymieszaj.
2 białka,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka ostrej papryki,
0,5 łyżeczki soli
Orzechy wrzuć do białek i wymieszaj.
ok 500 g orzeszków
Piekarnik nagrzej do 180 stopni (góra/dół).
Orzechy wysyp na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz przez 10 minut, po tym czasie orzechy dokładnie wymieszaj i piecz przez kolejne 10-15 minut.
Po upieczeniu ostudź.
Przechowuj w hermetycznym pudełku.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowo kluczowe
pikantne orzechy
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!