Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Pieczona owsianka przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną i prostą owsiankę pieczoną z dodatkiem świeżych owoców i jogurtu naturalnego.
4.74
z
34
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Łączny czas
30
minuty
minut
Rodzaj
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
2
Calories
414
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na pieczoną owsiankę
1
szklanka
płatków owsianych
1
szklanka
mleka
(- 250 ml)
2
łyżeczki
jogurtu naturalnego
(gęstego)
1
łyżeczka
miodu
((lub do smaku))
2
łyżki
masła orzechowego
((można pominąć))
1
szczypta
soli
0,5
łyżeczki
cynamonu
3/4
szklanki
owoców
1
garść
orzechów
(posiekanych - opcjonalnie )
Instrukcja
Jak zrobić pieczoną owsiankę w piekarniku krok po kroku
Połowę mleka podgrzej z miodem i masłem orzechowym, tak aby się rozpuściły.
1 szklanka mleka,
1 łyżeczka miodu,
2 łyżki masła orzechowego
Wyłącz gaz, dodaj resztę mleka, jogurt, płatki, sól i cynamon - wymieszaj (możesz też dodać teraz posiekane orzechy).
1 szklanka płatków owsianych,
2 łyżeczki jogurtu naturalnego,
0,5 łyżeczki cynamonu,
1 szczypta soli
Na dno naczynia do zapiekania wyłóż część owoców, zalej częścią płatków, nałóż trochę owoców, znowu wlej płatki i na wierzchu ułóż owoce.
3/4 szklanki owoców
Zapiekaj około 15-20 minut w 180 stopniach (góra/dół).
Po upieczeniu ostudź przez około 10 minut.
Spożywaj na ciepło lub na zimno - możesz posypać po wierzchu orzechami i dodać świeżych owoców.
1 garść orzechów
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Calories:
414
kcal
Weglowodany:
52
g
Protein:
16
g
Tłuszcz:
16
g
Słowo kluczowe
owsianka z piekarnika
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!