Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Obrazy do instrukcji
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Piernikowa gorąca czekolada przepis z filmem
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną, aromatyczną i rozgrzewającą gorącą czekoladę z przyprawą do piernika.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
10
minuty
minut
Łączny czas
10
minuty
minut
Rodzaj
Napoje
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
4
Kalorie
265
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na piernikową gorącą czekoladę
1
litr
mleka
(u mnie 1,5%)
100
g
czekolady
(u mnie gorzka)
2
łyżki
cukru
2
łyżeczki
przyprawy do piernika
Instrukcja
Jak zrobić piernikową gorącą czekoladę
Mleko przelej do rondelka i zagotuj - pilnuj, aby nie wykipiało.
1 litr mleka
Do gorącego mleka dodaj przyprawę do piernika.
2 łyżeczki przyprawy do piernika
Dodaj cukier.
2 łyżki cukru
Na koniec wsyp posiekaną czekoladę.
100 g czekolady
Wymieszaj wszystko do rozpuszczenia czekolady i dokładnego połączenia.
Przelej gorącą czekoladę do kubków i od razu podaj.
Film
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
265
kcal
Weglowodany:
32
g
Białko:
10
g
Tłuszcz:
11
g
Słowo kluczowe
czekolada do picia
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!