Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Piernikowa latte przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną świąteczną kawę piernikową z mlekiem.
5
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
5
minuty
minut
Czas gotowania
5
minuty
minut
Łączny czas
10
minuty
minut
Rodzaj
Napoje
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
1
porcja
Calories
250
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na kawę piernikową latte
220
ml
mleka
((niepełna szklanka))
100-120
ml
zaparzonej kawy
((pół szklanki))
3-4
łyżeczki
syropu klonowego
((lub do smaku))
0,5
łyżeczki
przyprawy do piernika
2
pierniczki
bita śmietana
( do dekoracji)
Instrukcja
Jak zrobić piernikową kawę latte
Mleko i kawę wlej do rondelka.
220 ml mleka,
100-120 ml zaparzonej kawy
Dodaj syrop klonowy i przyprawę do piernika - zagrzej.
3-4 łyżeczki syropu klonowego,
0,5 łyżeczki przyprawy do piernika
Jeśli chcesz mieć kawę spienioną, to możesz całość spienić spieniaczem.
Przelej całość do dużego kubka.
Na wierzch nałóż bitą śmietanę.
bita śmietana
Jednego pierniczka pokrusz na wierzchu kawy, a drugiego włóż w całości do kubka.
2 pierniczki
Wypij od razu :)
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Calories:
250
kcal
Weglowodany:
31
g
Protein:
7.9
g
Tłuszcz:
11
g
Słowo kluczowe
kawa piernikowa, świąteczna kawa
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!