Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Gruszki z serem pleśniowym przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne pieczone gruszki z serem pleśniowym.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
20
minut
minut
Czas całkowity
35
minut
minut
Danie
Przekąska
Kuchnia
Kuchnia polska
Porcje
2
Kalorie
222
kcal
Składniki
składniki na gruszki pieczone z serem pleśniowym
1
gruszka
( - u mnie miała ponad 200 g)
około 20
g
sera pleśniowego
2
łyżeczki
syropu klonowego
( lub miodu)
około 30
g
Borówki
( lub Żurawiny od Stovit)
Instrukcja
Jak zrobić gruszki pieczone z serem pleśniowym
Ser pleśniowy rozkrusz, dodaj do niego syrop klony lub miód i wymieszaj.
około 20 g sera pleśniowego,
2 łyżeczki syropu klonowego
Gruszkę przetnij na pół i usuń gniazdo nasienne.
1 gruszka
W powstały dołek nałóż ser z syropem.
Zapiecz gruszkę przez około 20 minut w 200 stopniach (tryb góra/dół) - aż gruszka będzie miękka.
Po upieczeniu nałóż na wierzch gruszki Borówkę lub Żurawinę Stovit.
około 30 g Borówki
Podawaj na ciepło z orzechami albo krakersami.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
222
kcal
Weglowodany:
25
g
Białko:
5
g
Tłuszcz:
11
g
Słowa kluczowe
gruszki z serem, pieczone gruszki
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!