Jak zrobić ciastka z piankami marshmallows i czekoladą
Masło zmiksuj z cukrem.
170 g masła, 200 g cukru
Dodaj jajko i żółtko - zmiksuj.
1 jajko, 1 żółtko
Mąkę zmieszaj z sodą i dodaj do masy maślanej - zmiksuj na niskich obrotach.
270 g mąki pszennej, 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej
Wsyp posiekaną czekoladę i wymieszaj - masa będzie taka bardziej w kawałkach.
100 g czekolady
Pianki marshmallows przetnij ostrym nożem na pół.
12 sztuk pianek marshmallows
Nabieraj czubate łyżeczki masy lekko ugnieć ją w dłoniach, ułóż na środku piankę, a następnie lekko ją oblep ciastem, tak aby zrobić kulkę z pianką w środku.
Ciastka układaj na blaszce w odstępach, bo trochę się rozpłyną przy pieczeniu.
Piecz w 170 stopniach (tryb termoobieg) przez około 15 minut - ja po 10 minutach zamieniłam blachy miejscami.
Zaraz po upieczeniu ciasteczka są miękkie - tak ma być - jak ostygną, to lekko stwardnieją.