Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Brownie z ciasteczkami
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne i proste ciasto czekoladowe z kawałkami ciasteczek.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
Czas wykonania
25
minut
Czas całkowity
55
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
16
Kalorie
452
kcal
Wyposażenie
Przepis na formę o wielkości około 24/24 cm
Składniki
200
g
masła
250
g
gorzkiej czekolady
200
g
cukru
(1 szklanka) - użyłam trzcinowy
5
jajek
- użyłam rozmiar L
4
łyżki
mąki pszennej
1
łyżka
gorzkiego kakao
szczypta
soli
ok 12
ciasteczek
oreo
Instrukcja
Masło rozpuść razem z połamaną czekoladą - ja rozpuszczam je razem w mikrofalówce - lekko ostudź.
Jajka zmiksuj z cukrem na gęstą i puszystą masę.
Dodaj do jajek rozpuszczoną czekoladę.
Mąkę wymieszaj z gorzkim kakao i szczyptą soli - dodaj do masy i delikatnie wymieszaj.
Formę do pieczenia o wielkości około 24/24 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Przelej ciasto, na wierzch połóż połamane ciasteczka.
Piecz w 170 stopniach (termoobieg) przez około 20-25 minut - do suchego patyczka.
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
452
kcal
Weglowodany:
44
g
Białko:
6
g
Tłuszcz:
28
g
Błonnik:
0.9
g
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!