Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Brownie z ciasteczkami przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne i proste ciasto czekoladowe z kawałkami ciasteczek.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
Czas wykonania
25
minut
minut
Czas całkowity
55
minut
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
16
Kalorie
452
kcal
Wyposażenie
Przepis na formę o wielkości około 24/24 cm
Składniki
składniki na ciasto brownie
200
g
masła
250
g
gorzkiej czekolady
200
g
cukru
((1 szklanka) - użyłam trzcinowy)
5
jajek
(- użyłam rozmiar L)
4
łyżki
mąki pszennej
1
łyżka
gorzkiego kakao
(- można pominąć)
1
szczypta
soli
ok 12
ciasteczek
oreo
(lub innych)
Instrukcja
Jak zrobić brownie z ciasteczkami oreo
Masło rozpuść razem z połamaną czekoladą - ja rozpuszczam je razem w mikrofalówce - lekko ostudź.
200 g masła,
250 g gorzkiej czekolady
Jajka zmiksuj z cukrem na gęstą i puszystą masę.
5 jajek,
200 g cukru
Dodaj do jajek rozpuszczoną czekoladę.
Mąkę wymieszaj z gorzkim kakao i szczyptą soli - dodaj do masy i delikatnie wymieszaj.
4 łyżki mąki pszennej,
1 łyżka gorzkiego kakao,
1 szczypta soli
Formę do pieczenia o wielkości około 24/24 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Przelej ciasto, na wierzch połóż połamane ciasteczka.
ok 12 ciasteczek oreo
Piecz w 170 stopniach (termoobieg) przez około 20-25 minut - do suchego patyczka.
Notatki
Zamiast mąki pszennej możesz użyć mielone migdały, albo mąkę bezglutenową, aby otrzymać bezglutenowe brownie.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
452
kcal
Weglowodany:
44
g
Białko:
6
g
Tłuszcz:
28
g
Błonnik:
0.9
g
Słowa kluczowe
brownie z oreo, czekoladowe ciasto z oreo
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!