Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Syrop imbirowy przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszny i rozgrzewający syrop z imbiru i miodu.
5
z
3
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
Czas wykonania
10
minut
minut
Czas całkowity
20
minut
minut
Danie
Napoje
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
1
butelka
Kalorie
24
kcal
Składniki
składniki na syrop imbirowy
85
g
miodu
((1/4 szklanki) )
3
łyżki
melasy
(- ostatecznie może być miód)
2,5
cm
imbiru
(świeżego korzenia )
2
laski cynamonu
1
łyżeczka
ekstraktu z wanilii
320
ml
wody
Instrukcja
Jak zrobić syrop imbirowy
Wszystkie składniki umieść w rondelku - imbir obierz i pokrój w plastry.
85 g miodu,
3 łyżki melasy,
2,5 cm imbiru,
2 laski cynamonu,
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
320 ml wody
Gotuj syrop przez około 10 minut.
Wyłącz gaz i poczekaj aż syrop ostygnie.
Przelej go przez sitko (albo wyjmij po prostu cynamon i imbir) do buteleczki.
Przechowuj w lodówce przez około 2 tygodnie.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
24
kcal
Weglowodany:
6
g
Białko:
0.07
g
Słowa kluczowe
syrop do herbaty, syrop z imbiru
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!