imbir

imbir


Imbir – przepisy dla każdego!

Imbir bardzo jest popularny w Azji i używany jest jako przyprawa, ale także w celach leczniczych. W Polsce również zaczynamy doceniać ten korzeń.

Imbir jest skuteczny w walce z wirusami i mdłościami (szczególnie kobiety w ciąży cenią sobie tą właściwość).  Dodaje się go do kosmetyków i perfum, jest także surowcem do wyrobu piwa (piwo imbirowe).

Imbir jest pikantny, więc dodając go do potraw czy ciast, należy uważać z ilością ;)

Ja go stosuję w przepisach kuchni azjatyckiej, ale również często dodaję go do ciast. Szczególnie w jesienne i zimowe miesiące, gdyż świetnie rozgrzewa. Szczególnie lubię go w połączeniu z cynamonem.

Imbir jest też niezbędnym składnikiem przyprawy do piernika, albo przyprawy do ciast z dynią.

Wypróbujcie moje przepisy z imbirem!

najlepsze wypieki i sałatki

Ebook za darmo!

Zapisz się do mojego newslettera, a otrzymasz kod uprawniający na darmowe pobranie ebooka Wielkanocne Wypieki

Nie spamujemy! Zapoznaj się z polityką prywatności.

Archiwum

Jestem również tu

rondel
Baza przepisów kulinarnych

Zobacz przepisy: imbir