Cofnij
Email Link
Drukuj
QR Code
Ilustracja przepisu
Uwagi
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Kokosowe babeczki ze szpinakiem przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne bezglutenowe babeczki szpinakowe na mące kokosowej.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
20
minuty
minut
Czas gotowania
20
minuty
minut
Łączny czas
40
minuty
minut
Rodzaj
Babeczki
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia angielska
Porcje
15
Kalorie
186
kcal
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na bezglutenowe babeczki ze szpinakiem
80
g
mąki kokosowej
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
(bezglutenowego, albo płaska łyżeczka sody)
150
g
cukru
((3/4 szklanki) )
125
ml
oleju
140
ml
maślanki
60
g
szpinaku
(świeżego )
2
jajka
( - użyłam rozmiar L)
2
jabłka
(większe obrane i pokrojone w kosteczkę - około 250 g)
składniki na lukier do babeczek
150
g
cukru pudru
((1 szklanka) )
ok 3
łyżki
soku z cytryny
( lub mleka)
owoce
( do dekoracji)
Instrukcja
Jak zrobić kokosowe babeczki ze szpinakiem
Szpinak zblenduj razem z olejem i maślanką na gładką masę.
125 ml oleju,
60 g szpinaku,
140 ml maślanki
Mąkę kokosową wymieszaj z proszkiem do pieczenia i cukrem.
80 g mąki kokosowej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
150 g cukru
Dodaj do mąki zmiksowany szpinak, dodaj jajka i krótko wymieszaj wszystko łyżką - tylko do połączenia składników.
2 jajka
Dodaj pokrojone jabłko i wymieszaj.
2 jabłka
Nałóż masę do foremek do babeczek - około 12-15 sztuk.
Piecz w 170 stopniach (termoobieg) przez 20-25 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ostudź.
Cukier puder zmieszaj ze stopniowo dodawanym sokiem z cytryny lub mlekiem.
150 g cukru pudru,
ok 3 łyżki soku z cytryny
Posmaruj lukrem babeczki i udekoruj wg uznania.
owoce
Uwagi
Mąkę kokosową możesz zastąpić zwykłą mąką pszenną - użyj jej wtedy 250 g (niecałe 2 szklanki). Wtedy babeczki nie będą już bezglutenowe!
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
186
kcal
Weglowodany:
26
g
Białko:
2.5
g
Tłuszcz:
9
g
Błonnik:
2.6
g
Słowo kluczowe
babeczki bez glutenu, babeczki ze szpinakiem
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!