Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Tarty kajmakowo-orzechowe
Wypieki Beaty
Przepis na bezglutenowe tarty bez pieczenia z nadzieniem kajmakowo-orzechowym.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
Czas wykonania
15
minut
Czas całkowity
45
minut
Danie
Ciasta
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
6
Kalorie
420
kcal
Wyposażenie
Przepis na 6 mniejszych tart, albo jedną dużą o średnicy około 30 cm, albo długą prostokątną formę do tarty.
Składniki
spód:
120
g
płatków owsianych
(1 szklanka) - bezglutenowych
40
g
orzechów laskowych
mielonych (1/4 szklanki)
3
łyżki
cukru
(chociaż można pominąć, bo krem jest słodki)
50
g
masła
- może być rozpuszczone
krem:
120
g
masy kajmakowej
70
g
masła orzechowego
100
g
serka mascarpone
Instrukcja
Płatki owsiane zmiksuj z mielonymi orzechami laskowymi i cukrem - tak aby płatki były drobniejsze.
120 g płatków owsianych,
40 g orzechów laskowych,
3 łyżki cukru
Dodaj masło i ponownie krótko zmiksuj.
50 g masła
Wylep masą formy do tart.
Wstaw foremki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra/dół) i piecz około 15-20 minut - aż się zrumienią.
Ostudź.
Zmiksuj razem składniki kremu.
120 g masy kajmakowej,
70 g masła orzechowego,
100 g serka mascarpone
Nałóż krem do foremek.
Możesz podać od razu, lub przechować w lodówce.
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
420
kcal
Weglowodany:
34.5
g
Białko:
9.5
g
Tłuszcz:
27
g
Błonnik:
3.5
g
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!