Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Sprzęt
Etykieta wartości odżywczych
Mniejszy
Normalny
Większy
Tarty kajmakowo-orzechowe przepis
Wypieki Beaty
Przepis na owsiane tarty bez pieczenia z nadzieniem kajmakowo-orzechowym.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
30
minuty
minut
Czas gotowania
15
minuty
minut
Łączny czas
45
minuty
minut
Rodzaj
Ciasta
,
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
6
Kalorie
420
kcal
Wyposażenie
Przepis na 6 mniejszych tart, albo jedną dużą o średnicy około 30 cm, albo długą prostokątną formę do tarty.
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
składniki na owsiany spód do tarty
120
g
płatków owsianych
((1 szklanka) - bezglutenowych)
40
g
orzechów laskowych
(mielonych (1/4 szklanki) )
3
łyżki
cukru
((chociaż można pominąć, bo krem jest słodki))
50
g
masła
( - może być rozpuszczone)
składniki na krem kajmakowo-orzechowy
120
g
masy kajmakowej
70
g
masła orzechowego
100
g
serka mascarpone
Instrukcja
Jak zrobić tarty kajmakowo-orzechowe
Płatki owsiane zmiksuj z mielonymi orzechami laskowymi i cukrem - tak aby płatki były drobniejsze.
120 g płatków owsianych,
40 g orzechów laskowych,
3 łyżki cukru
Dodaj masło i ponownie krótko zmiksuj.
50 g masła
Wylep masą formy do tart.
Wstaw foremki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra/dół) i piecz około 15-20 minut - aż się zrumienią.
Ostudź.
Zmiksuj razem składniki kremu.
120 g masy kajmakowej,
70 g masła orzechowego,
100 g serka mascarpone
Nałóż krem do foremek.
Możesz podać od razu, lub przechować w lodówce.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Wartości Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
420
kcal
Weglowodany:
34.5
g
Białko:
9.5
g
Tłuszcz:
27
g
Błonnik:
3.5
g
Słowo kluczowe
tarta z masłem orzechowym, tarty bez pieczenia
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!