Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Chlebek bananowo-kokosowy
Wypieki Beaty
Przepis na zdrowe ciasto bez nabiału i tłuszczu, do tego niskokaloryczne :)
4.50
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
Czas wykonania
1
godz
Czas całkowity
1
godz
20
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
Kalorie
197
kcal
Wyposażenie
Podłużna forma do pieczenia o długości około 25 cm.
Składniki
185
ml
mleczka kokosowego
150
g
(3/4 szklanki) cukru trzcinowego
2
jajka
3
średnie banany
(o wadze po obraniu około 250 g)
300
g
(2 szklanki) mąki pszennej
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
Instrukcja
Banany obierz i rozgnieć porządnie widelcem.
W misie zmiksuj mleczko kokosowe z cukrem i jajkami, dodaj banany i krótko zmiksuj.
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i dodaj porcjami do mokrych składników.
Formę keksową o długości około 25 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Przelej do niej ciasto.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 55-60 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ostudź.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
197
kcal
Weglowodany:
37
g
Białko:
4.5
g
Tłuszcz:
4
g
Błonnik:
1
g
Słowa kluczowe
banan, mleczko kokosowe
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!