Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Zupa z kukurydzą i kurczakiem
Wypieki Beaty
Podaję przepis na prostą i bardzo smaczną chińską zupę z kukurydzą i kurczakiem.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
Czas wykonania
30
minut
Czas całkowity
40
minut
Danie
Obiad
Kuchnia
Kuchnia chińska
Porcje
4
Kalorie
156
kcal
Składniki
1
litr
rosołu
lub litr wody
0,5
łyżeczki
imbiru
mielonego
1
białko
około 200
g
mięsa z kurczaka
mielonego
1
puszka
kukurydzy
(duża) - około 340 g
1
łyżka
mąki ziemniaczanej
4
łyżki
wody
sól
do smaku
chilli
do smaku
papryczki chilli
do podania
szczypiorek
do podania - może też być kolendra
Instrukcja
Rosół lub wodę zagotuj z dodatkiem imbiru.
Dodaj odsączoną kukurydzę z puszki gotuj kilka minut.
Mąkę ziemniaczaną rozpuść w 4 łyżkach wody, dodaj do zupy i energicznie wymieszaj.
Mięso z kurczaka wymieszaj z białkiem i dodaj do gotującej się zupy - wymieszaj, gotuj przez 5-6 minut.
Dopraw zupę solą i chilli albo pieprzem cayenne.
Podaj z posiekanym szczypiorkiem oraz posiekaną papryczką chilli.
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
156
kcal
Weglowodany:
19
g
Białko:
12
g
Tłuszcz:
4
g
Błonnik:
3
g
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!