Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Nutrition Label
–
+
servings
Piernikowa latte
Wypieki Beaty
Przepis na pyszną świąteczną kawę piernikową.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
5
minut
Czas wykonania
5
minut
Czas całkowity
10
minut
Danie
Napoje
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
1
Kalorie
250
kcal
Składniki
220
ml
mleka
(niepełna szklanka)
100-120
ml
zaparzonej kawy
(pół szklanki)
3-4
łyżeczki
syropu klonowego
(lub do smaku)
0,5
łyżeczki
przyprawy do piernika
2
pierniczki
bita śmietana
do dekoracji
Instrukcja
Mleko i kawę wlej do rondelka.
220 ml mleka,
100-120 ml zaparzonej kawy
Dodaj syrop klonowy i przyprawę do piernika - zagrzej.
3-4 łyżeczki syropu klonowego,
0,5 łyżeczki przyprawy do piernika
Jeśli chcesz mieć kawę spienioną, to możesz całość spienić spieniaczem.
Przelej całość do dużego kubka.
Na wierzch nałóż bitą śmietanę.
bita śmietana
Jednego pierniczka pokrusz na wierzchu kawy, a drugiego włóż w całości do kubka.
2 pierniczki
Wypij od razu :)
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
250
kcal
Weglowodany:
31
g
Białko:
7.9
g
Tłuszcz:
11
g
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!