Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Bananowa owsianka przepis
Wypieki Beaty
Pyszna owsianka na poranne śniadanie - podaję kaloryczność samej owsianki bez dodatków.
4.34
z
24
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
10
minut
minut
Czas wykonania
10
minut
minut
Czas całkowity
20
minut
minut
Danie
Śniadanie
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
1
Kalorie
283
kcal
Składniki
składniki na bananową owsiankę
30
g
płatków owsianych
((1/3 szklanki))
1
banan
( - mój miał bez skórki 90 g)
200
ml
mleka
0,5
łyżeczki
cynamonu
Instrukcja
Jak zrobić owsiankę bananową
Banana pokrój w plastry, a następnie rozgnieć widelcem.
1 banan
Do rondelka wsyp płatki owsiane, dodaj rozgniecionego banana i cynamon.
30 g płatków owsianych,
0,5 łyżeczki cynamonu,
1 banan
Wlej mleko i wymieszaj.
200 ml mleka
Gotuj na średnim ogniu około 7-10 minut - aż płatki zmiękną, a owsianka zgęstnieje.
Przełóż owsiankę do miseczki i zjedz z ulubionymi dodatkami - ja miałam lekko podduszone jabłko, borówki i jeżyny :)
Film
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
283
kcal
Weglowodany:
51.3
g
Białko:
10.5
g
Tłuszcz:
5.4
g
Błonnik:
3.6
g
Słowa kluczowe
banany, płatki owsiane
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!