Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Nutrition Label
–
+
servings
Ciasteczka czekoladowe z awokado
Wypieki Beaty
Przepis na zdrowe fit ciasteczka czekoladowe z awokado, bez nabiału, bez glutenu i bez jajek.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
Czas wykonania
12
minut
Czas całkowity
32
minut
Danie
Ciasteczka
,
Zdrowe przepisy
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
10
Kalorie
300
kcal
Składniki
100
g
mąki owsianej
1
średnie
awokado
dojrzałe
60
g
cukru kokosowego
2
łyżeczki
ekstraktu z wanilii
1
łyżeczka
octu
0,5
łyżeczki
sody
2
łyżki
gorzkiego kakao
1
łyżeczka
cynamonu
Instrukcja
Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę, miąższ natnij i łyżką wyciągnij ze skórki.
1 średnie awokado
Zmiksuj awokado razem z cukrem kokosowym na gładką masę.
1 średnie awokado,
60 g cukru kokosowego
Dodaj do awokado wanilię, ocet, sodę, kakao i cynamon - krótko zmiksuj.
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii,
1 łyżeczka octu,
0,5 łyżeczki sody,
2 łyżki gorzkiego kakao,
1 łyżeczka cynamonu
Dodaj mąkę i zmiksuj.
100 g mąki owsianej
Łyżką nakładaj na blachę ciasteczka - o średnicy około 4-5 cm.
Możesz wierzch ciasteczek posypać dodatkowo cukrem kokosowym.
Piecz w 180 stopniach przez około 12 minut.
Po upieczeniu ostudź.
Film
Notatki
1 ciasteczko to około 90 kalorii.
Składniki Odżywcze
Serving:
100
g
Kalorie:
300
kcal
Weglowodany:
47
g
Białko:
6.4
g
Tłuszcz:
10
g
Błonnik:
6
g
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!