Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Ciasteczka czekoladowe z solą przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste i szybkie ciasteczka czekoladowe z solą.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
12
minut
minut
Czas całkowity
32
minut
minut
Danie
Ciasteczka
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
14
Kalorie
233
kcal
Składniki
składniki na ciasteczka z czekoladą i solą
115
g
masła
(miękkiego )
170
g
cukru
(trzcinowego - niepełna szklanka)
1
jajko
(rozmiar L)
250
g
mąki pszennej
(1 i 2/3 szklanki)
0,5
łyżeczki
proszku do pieczenia
0,5
łyżeczki
soli
150
g
czekolady
(posiekanej (użyłam chipsy czekoladowe))
sól
(do posypania ciasteczek)
Instrukcja
Jak zrobić ciasteczka czekoladowe z solą
Mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia i solą.
250 g mąki pszennej,
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
0,5 łyżeczki soli
Masło zmiksuj z cukrem, dodaj jajko i zmiksuj.
115 g masła,
170 g cukru,
1 jajko
Wsyp mąkę do masła i zmiksuj - utworzy się grudkowate ciasto.
Dodaj czekoladę i zagnieć ciasto w dłoniach.
150 g czekolady
Urywaj kawałki ciasta i tocz nieduże kulki - układaj je w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Wierzch ciasteczek posyp odrobiną soli.
sól
Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 10-12 minut.
Po upieczeniu krótko ostudź - ciasteczka będą jeszcze miękkie, gdy lekko ostygną możesz je zdjąć z blachy.
Film
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
sztuka
Kalorie:
233
kcal
Weglowodany:
32
g
Białko:
2.9
g
Tłuszcz:
10.5
g
Błonnik:
0.6
g
Słowa kluczowe
ciastka z kawałkami czekolady
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!