Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Składniki odżywcze
Smaller
Normal
Larger
Spaghetti z łososiem i szpinakiem przepis
Wypieki Beaty
Pyszny obiad we włoskim stylu - makaron z wędzonym łososiem, świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami.
5
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas wykonania
20
minut
minut
Czas całkowity
40
minut
minut
Danie
Obiad
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
,
Kuchnia włoska
Porcje
2
Kalorie
645
kcal
Składniki
składniki na spaghetti umami z łososiem i szpinakiem
250
g
makaronu
((użyłam makaron pełnoziarnisty))
100
g
łososia
(wędzonego)
2
garście
szpinaku
((lub więcej jeśli lubisz szpinak))
50
g
parmezanu
(tartego + trochę do podania)
2-3
ząbki
czosnku
oliwa
sól i pieprz
(do smaku)
3-4
suszone pomidory
( z oliwy - pokrojone w paski)
Instrukcja
Jak zrobić umami spaghetti z łososiem i szpinakiem
Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu (odlej trochę wody, w której gotował się makaron).
250 g makaronu
Na dużej patelni podgrzej oliwę, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i go krótko podsmaż.
oliwa,
2-3 ząbki czosnku
Dodaj makaron i trochę wody z gotowania makaronu, wrzuć pokrojone pomidory oraz pokrojonego w paski łososia, dodaj szpinak i wymieszaj.
100 g łososia,
3-4 suszone pomidory,
2 garście szpinaku
Na koniec dodaj tarty parmezan i dokładnie wymieszaj.
50 g parmezanu
Posól i popieprz spaghetti do smaku.
sól i pieprz
Podawaj od razu - makaron udekoruj płatkami parmezanu.
Notatki
Podaję kaloryczność przy podziale dania na dwie porcje.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Składniki Odżywcze
Serving:
1
porcja
Kalorie:
645
kcal
Weglowodany:
91.2
g
Białko:
37.5
g
Tłuszcz:
14.1
g
Błonnik:
8.4
g
Słowa kluczowe
makaron z łososiem, przepis umami, spaghetii umami
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!