Biszkoptami wyłóż dno blaszki o wielkości około 24/24 cm.
150 g biszkoptów
Z soku marchwiowego odlej niecałą szklankę, a resztę zagotuj w rondelku.
1 litr soku marchwiowego
W odlanym soku rozprowadź budynie, a następnie wlej całość do gotującego się soku i energicznie mieszaj aż zrobi się budyń.
3 budynie
Masę przelej na biszkopty i odstaw do przestudzenia.
Jedną galaretkę brzoskwiniową rozpuść w szklance wrzątku i odstaw do wystudzenia.
2 galaretki brzoskwiniowe
Gdy będzie już chłodna dodaj ją do jogurtu i zmiksuj (jeśli masa wydaje ci się za mało słodka, to możesz dodać trochę cukru pudru - ja nie dodawałam).
400 g jogurtu greckiego
Przelej masę jogurtową na budyń marchwiowy i schowaj do lodówki, aby masa stężała.
Przygotuj drugą galaretkę brzoskwiniową wg instrukcji na opakowaniu.
Na stężoną warstwę jogurtową wyłóż pokrojone w plastry brzoskwinie i zalej tężejącą galaretką - nie wylewaj galaretki zanim nie zacznie tężeć, bo może spłynąć na spód ciasta.
1 puszka brzoskwiń
Ciasto ponownie schowaj do lodówki i zostaw na kilka godzin, tak aby galaretka zupełnie stężała.