Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
–
+
servings
Jogurtowe chia z mango
Wypieki Beaty
Przepis na pyszny i prosty deser z nasion chia i owocowym musem.
4.75
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
1
Składniki
100
g
gęstego jogurtu naturalnego
- użyłam grecki light
6
łyżeczek
nasion chia
(20 g) podzielonych na dwie porcje
miód
- do smaku (ja użyłam 1 łyżeczkę do jogurtu)
około 100
g
mango
pomarańcza
maliny
(mogą być mrożone)
Instrukcja
Jogurt wymieszaj w misce z 3 łyżeczkami nasion chia, dosłodź do smaku.
100 g gęstego jogurtu naturalnego,
6 łyżeczek nasion chia,
miód
Mango zmiksuj (a jeśli jest miękkie to ugnieć widelcem) i wymieszaj z resztą chia.
około 100 g mango
Zarówno jogurt, jak i mango zamieszaj kilka razy i odstaw na około 5-10 minut.
Pomarańczę obierz i pokrój w grubsze plastry.
pomarańcza
W naczyniu nakładaj na zmianę przemieszany jogurt, mus z mango i owoce - plastry pomarańczy i maliny.
pomarańcza,
maliny
Wstaw do lodówki na około 2 godziny (możesz wszystko zrobić wieczorem i pozostawić na noc, rano już tylko szybko zjesz :))
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!