Boczek pokrój w kotkę i podsmaż aż tłuszcz się wytopi, a boczek będzie chrupiący - gotowy boczek wyjmij na ręcznik papierowy i odsącz z nadmiaru tłuszczu.
100 g boczku parzonego
W misce wymieszaj suche składniki.
150 g mąki pszennej, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 80 g cukru trzcinowego
Banany obierz, pokrój w plastry, a następnie ugnieć widelcem, dodaj do nich jajka, dżem i jogurt naturalny - wymieszaj.
3 banany, 2 jajka, 50 g dżemu, 60 g jogurtu naturalnego
Dodaj mokre składniki do suchych i krótko wymieszaj - tylko do połączenia składników.
Dodaj do ciasta mniej więcej 2/3 boczku i wymieszaj.
Przełóż ciasto do papilotek.
Piecz babeczki w piekarniku rozgrzanym do180 stopni (w trybie góra/dół) przez około 20-30 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu lekko ostudź.
Na wierzch nałóż małą łyżeczkę dżemu z Dzikiej Róży, a na nim ułóż kawałeczki odłożonego boczku.