Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 20 minut.
Po upieczeniu ostudź, a następnie nożem wytnij w środku każdej babeczki dołek.
Do każdego dołka nałóż trochę frużeliny wiśniowej.
Jak zrobić krem śmietankowy z mascarpone do babeczek
Zimną śmietanę kremówkę zmiksuj, dodaj cukier puder oraz po łyżce serek mascarpone.
250 ml śmietany kremówki, 1 łyżka cukru pudru, 250 g serka mascarpone
Miksuj aż masa będzie gęsta - jeśli robisz czerwony krem, to dodaj na koniec trochę czerwonego barwnika w żelu.
czerwony barwnik w żelu
Krem przełóż do woreczka i wyciśnij go na babeczki, tak aby przykryć frużelinę.
Halloweenowe babeczki red velvet - wykończenie
Z czarnej masy cukrowej ulep pająki oraz diabelskie różki i ogonki - pająkom możesz zrobić przy pomocy wykałaczki oraz odrobiny czerwonego kremu oczy :)