Jak zrobić corn dogi - parówki w cieście kukurydzianym
W wysokim naczyniu - zmieszaj obydwie mąki, proszek do pieczenia, przyprawy i mleko - jeśli ciasto jest za gęste (musi być lekko lejące), to dodaj więcej mleka.
70 g mąki kukurydzianej, 70 g mąki pszennej, 1 szczypta soli, 1 szczypta pieprzu, 1 łyżka cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 125 ml mleka
Przecięte parówki nabij na patyczki, włóż do ciasta, obróć, aby w całości się nim pokryły, a następnie poczekaj aż nadmiar ciasta spłynie.
5 parówek
Tak przygotowane parówki smaż w głębokim tłuszczu - tłuszcz musi być gorący, aby ciasto nie chłonęło za dużo tłuszczu.
Smaż corn dogi przez około 3 minuty - aż będą rumiane.