Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Miodowa babka przepis
Wypieki Beaty
Przepis na prostą i pyszną babkę na miodzie.
4.50
z
6
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
15
minut
minut
Czas wykonania
40
minut
minut
Czas całkowity
55
minut
minut
Danie
Ciasta
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
Składniki
składniki na miodową babkę
250
g
mąki pszennej
(1 i 2/3 szklanki)
2
łyżeczki
proszku do pieczenia
150
g
cukru
(3/4 szklanki)
125
g
miodu
155
g
masła
(rozpuszczonego )
3
jajka
((użyłam rozmiar L) roztrzepane)
180
g
jogurtu naturalnego
Instrukcja
Jak zrobić miodową babkę
Zmieszaj razem mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
250 g mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
150 g cukru
W drugiej misce zmieszaj rozpuszczone masło, miód, jajka i jogurt.
125 g miodu,
155 g masła,
3 jajka,
180 g jogurtu naturalnego
Dodaj suche składniki do mokrych i krótko wymieszaj - do połączenia.
Przelej ciasto do formy do babki.
Piecz w 180 stopniach (góra/dół) przez około 40 minut - do suchego patyczka.
Po upieczeniu ostudź.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
ciasto z miodem, miodowe ciasto
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!