Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Makaron z kremem dyniowym
Wypieki Beaty
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Składniki
opakowanie makaronu Pełne Ziarno Gniazda Wstążki Lubella
300
g
puree z dyni
200
g
serka ricotta
100
g
sera z niebieską pleśnią
około 50 g orzechów włoskich
gałka muszkatołowa
, sól, pieprz, ostra papryka
Instrukcja
Dynię pokrój w łódeczki, ułóż na blaszce i piecz w 190 stopniach przez około godzinę.
Gdy dynia będzie miękka, to usuń z niej skórkę, a miąższ zmiksuj lub rozgnieć widelcem.
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Puree z dyni umieść w rondelku, dodaj ricottę i ser pleśniowy pokrojony na kawałki - pogrzej całość często mieszając.
Dopraw krem szczyptą gałki muszkatołowej, solą i pieprzem (jeśli lubisz ostre sosy, to dodaj ostrej papryki), wymieszaj.
Do ugotowanego makaronu dodaj sos dyniowy i dokładnie wymieszaj.
Nałóż na talerze, posyp posiekanymi orzechami włoskimi.
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!