0,5szklankisuszonych pomidorów pociętych w paseczki
bazylia, oregano, sól, pieprz
Instrukcja
Piersi z kurczaka pokrój na mniejsze porcje, oprósz solą i pieprzem, a następnie ugrilluj lub usmaż na małej ilości tłuszczu (możesz je podzielić na mniejsze porcje).
700 g piersi z kurczaka
Na dużą patelnię wlej odrobinę oliwy, dodaj wyciśnięty przez praskę czosnek i krótko go podsmaż.
2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy
Dodaj do czosnku śmietankę oraz wodę lub bulion, wsyp starty ser.
1 szklanka śmietanki, 0,5 szklanki wody lub bulionu, 0,5 szklanki tartego sera typu parmezan
Zamieszaj całość i gotuj na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.
Dopraw sos solą, pieprzem, bazylią i oregano.
bazylia
Pod koniec gotowania dodaj pokrojone suszone pomidory oraz szpinak.