Rozpuść połamaną czekoladę razem z masłem (możesz to zrobić w mikrofalówce, lub w kąpieli wodnej) - odstaw do ostudzenia.
100 g gorzkiej czekolady, 40 g masła
Zmiksuj razem jajka i cukier, dodaj ostudzoną czekoladę i zmiksuj.
2 jajka, 100 g cukru trzcinowego
Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
35 g mąki pszennej, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Schłodź ciasto w lodówce przez około 30-60 minut.
Po schłodzeniu nakładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia - zachowaj odstępy między ciastkami.
Piecz ciasteczka brownie w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (tryb góra/dół) przez około 11-15 minut (mają być upieczone z wierzchu, ale w środku mogą być miękkie).