ciasteczka brownie 5

Zawsze jest dobry czas na ciasteczko, a szczególnie jeśli w miseczce kuszą ciasteczka brownie :)

Mogę oficjalnie powiedzieć, że to najbardziej czekoladowe ciasteczka na moim blogu – sami się przekonajcie.

Mój syn pokochał je od pierwszego ugryzienia i sam jadł większość z nich – dlatego proponuję zrobić od razu podwójną porcję, bo znikają nie wiadomo kiedy ;)

Moja wersja jest „podstawowa”, Wy możecie ją wzbogacić dodając posiekane orzechy – będą jeszcze smaczniejsze :)

 

ciasteczka brownie 2

ciasteczka brownie 6

ciasteczka brownie 8

chocolate cookies

Ciasteczka brownie

Wypieki Beaty
3.5 z 2 ocen

Składniki
  

Instrukcja
 

  • Rozpuść połamaną czekoladę razem z masłem (możesz to zrobić w mikrofalówce, lub w kąpieli wodnej) - odstaw do ostudzenia.
  • Zmiksuj razem jajka i cukier, dodaj ostudzoną czekoladę i zmiksuj.
  • Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
  • Schłódź w lodówce przez około 30-60 minut.
  • Po schłodzeniu nakładaj łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia - zachowaj odstępy między ciastkami.
  • Piecz w 180 stopniach przez około 11-15 minut (mają być upieczone z wierzchu, ale w środku mogą być miękkie).
  • Po upieczeniu ostudź.
Sprawdzony przepis?Daj znać w komentarzu!

Przepis znalazłam na tej stronie.