Masło rozpuść w rondelku, dodaj połamaną czekoladę i wymieszaj, aby się rozpuściła.
125 g masła, 100 g czekolady
Dodaj cukier i rozgniecione banany, wymieszaj i odstaw na chwilę do przestudzenia.
150 g cukru, 3 banany
Mąkę zmieszaj z proszkiem do pieczenia.
150 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodaj połowę mąki do masy czekoladowej, wymieszaj łyżką.
Dodaj roztrzepane jajka, zamieszaj, dodaj resztę mąki i wymieszaj.
2 jajka
Przełóż do foremki keksowej o długości około 25 cm.
Piecz w piekarniku nagrzanym do180 stopni (w trybie góra/dół) przez około 40 minut - do suchego patyczka (patyczek nie może być obklejony mokrym ciastem, mogą być "okruszki").
Po upieczeniu ostudź.
Ciasto możesz dodatkowo polać rozpuszczoną czekoladą :)