Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Notatki
Smaller
Normal
Larger
Krem migdałowy przepis
Wypieki Beaty
Przepis na domowy krem czekoladowo-migdałowy z białą czekoladą.
5
z
4
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
20
minut
minut
Czas całkowity
20
minut
minut
Danie
Przetwory
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
1
słoiczek
Składniki
składniki na krem migdałowy z biała czekoladą
200
g
białej czekolady
150
ml
mleka
(- u mnie 1.5 %)
3/4
szklanki
mleka w proszku
((nie granulowane))
3/4
szklanki
migdałów
(mielonych (około 90 g) )
Instrukcja
Jak zrobić migdałowy krem do smarowania
Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej.
200 g białej czekolady
Mleko zagotuj, dodaj do niego mleko w proszku i dokładnie wymieszaj.
150 ml mleka,
3/4 szklanki mleka w proszku
Mleko dodaj do czekolady i wymieszaj, aż składniki się połączą.
Dodaj zmielone migdały, wymieszaj, przełóż do słoiczka.
3/4 szklanki migdałów
Notatki
Szklanka ma pojemność 250 ml.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
kem czekoladowy z migdałami, krem z migdałów
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!