Dodaj czekoladę i krótko zmiksuj - uważaj aby masa się nie zważyła.
Wsyp mielone migdały i delikatnie wymieszaj.
1 szklanka migdałów
Jeśli uważasz, że masa jest za mało słodka, to dodaj cukier puder i wymieszaj.
1-2 łyżki cukru pudru
Miskę z masą wstaw do lodówki.
Po około godzinie sprawdź, czy masa zastygła - jeśli tak, to lep z niej dłońmi nieduże kulki.
Ułóż kulki na deseczce lub półmisku wyłożonym folią spożywczą.
Schłodź w lodówce lub zamrażalce.
Czekoladę na polewę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj olej i zamieszaj (najlepiej przelej czekoladę do kubka lub szklanki - będzie łatwiej zanurzać w niej trufle.
200 g mlecznej czekolady, 2 łyżki oleju
Schłodzone trufle zanurzaj z czekoladzie, pozwól jej lekko odcieknąć.
Ułóż trufle na papierze do pieczenia, udekoruj wg uznania, a następnie schłodź w lodówce.