Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
–
+
servings
Miniserniczki Oreo na Halloween i nie tylko :)
Wypieki Beaty
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
Czas wykonania
25
minut
Czas całkowity
55
minut
Porcje
12
Składniki
około 20 ciastek Oreo
(lub innych markizów)
500
g
twarogu na serniki
(ja użyłam mascarpone)
100
g
cukru
(około 3/4 szklanki)
2
duże jajka
4
łyżki
kwaśnej śmietany
łyżka
ekstraktu waniliowego
(lub cukier waniliowy)
1
łyżka
mąki pszennej lub ziemniaczanej
250
ml
śmietany kremówki
2
łyżki
cukru pudru
Instrukcja
Przygotuj papilotki i do każdej włóż na dno jedno ciastko.
Pozostałe składniki włóż do miski i krótko zmiksuj - do połączenia się składników.
Nałóż łyżką masę serową na ciastka - mniej więcej do 2/3 wysokości papilotek.
Piecz około 20-25 minut w 160 stopniach (masa nie może być płynna).
Gotowe miniserniczki ostudź, a następnie włóż do lodówki na około 3 godziny (jeśli masz silną wolę ;)).
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem.
Nałóż na środek serniczków i udekoruj według uznania - mogą to być ozdoby halloweenowe, albo zmiksowane ciasteczka.
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!