Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Babeczki z kawałkami czekolady przepis
Wypieki Beaty
Przepis na proste babeczki z czekoladą i kremem mascarpone.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
Czas wykonania
20
minut
minut
Czas całkowity
50
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
24
Składniki
składniki na babeczki z kawałkami czekolady
1,5
szklanki
mąki pszennej
(- 225 g)
3/4
łyżeczki
proszku do pieczenia
0,5
łyżeczki
soli
220
g
masła
(miękkiego )
1/2
szklanki
cukru
(- 100 g)
1/2
szklanki
cukru trzcinowego
(- 100 g)
3
jajka
(- rozmiar L)
1
łyżeczka
ekstraktu z wanilii
1
szklanka
mleka
(- 250 ml)
200
g
mlecznej czekolady
((posiekanej na kwałki))
Instrukcja
Jak zrobić babeczki z kawałkami czekolady
Zmieszaj razem mąkę, proszek do pieczenia i sól.
1,5 szklanki mąki pszennej,
3/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
0,5 łyżeczki soli
Masło zmiksuj z cukrami na puszystą masę.
220 g masła,
1/2 szklanki cukru,
1/2 szklanki cukru trzcinowego
Dodaj pojedynczo jajka do masy maślanej - po każdym jajku dokładnie zmiksuj.
3 jajka
Dodaj wanilię i po trochu mąkę, na zmianę z mlekiem.
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
1 szklanka mleka
Dodaj czekoladę i delikatnie wymieszaj.
200 g mlecznej czekolady
Przełóż ciasto do przygotowanych papilotek.
Piecz w 190 stopniach (góra/dół) przez około 20 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu przestudź.
Udekoruj bitą śmietaną, cukrem pudrem lub rozpuszczoną czekoladą.
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
babeczki z czekoladą, babeczki z mascarpone
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!