Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Hummingbird cupcakes, czyli rajskie babeczki
Wypieki Beaty
Przepis na popularne babeczki hummingbird z egzotycznymi owocami i aromatycznymi przyprawami.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
Czas wykonania
25
minut
minut
Czas całkowity
55
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
sztuk
Składniki
190
g
mąki
(1 i 1/4 szklanki )
1,5
łyżeczki
proszku do pieczenia
1
łyżeczka
cynamonu
1/4
łyżeczki
gałki muszkatołowej
1/4
łyżeczki
soli
110
g
masła
1
szklanka
cukru
(200 g)
2
duże jajka
1
łyżka
miodu
3
banany
(bardzo dojrzałe - rozgniecione widelcem)
0,5
szklanki
orzechów włoskich
(posiekanych )
0,5
szklanki
ananasa
((może być z puszki) rozdrobionego )
1/4
szklanki
gorącej wody
Instrukcja
Zmieszaj razem wszystkie suche składniki (oprócz cukru).
190 g mąki,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka cynamonu,
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej,
1/4 łyżeczki soli
Masło rozpuść i przestudź.
110 g masła
Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę.
2 duże jajka,
1 szklanka cukru
Dodaj na zmianę mąkę i masło.
Dodaj owoce, miód, orzechy i wodę - wymieszaj.
1 łyżka miodu,
3 banany,
0,5 szklanki orzechów włoskich,
0,5 szklanki ananasa,
1/4 szklanki gorącej wody
Napełnij papilotki do 2/3 wysokości.
Piecz w 180 stopniach przez około 25 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu przestudź i przystąp do degustacji :)
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!