Cofnij
Email Link
Drukuj
Ilustracja przepisu
Mniejszy
Normalny
Większy
Hummingbird cupcakes, czyli rajskie babeczki
Wypieki Beaty
Przepis na popularne babeczki hummingbird z egzotycznymi owocami i aromatycznymi przyprawami.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij
Udostępnij
Drukuj
Czas przygotowania
30
minuty
minut
Czas gotowania
25
minuty
minut
Łączny czas
55
minuty
minut
Rodzaj
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
sztuk
Nie blokuj ekranu
(Ekran pozostanie włączony)
Składniki
190
g
mąki
(1 i 1/4 szklanki )
1,5
łyżeczki
proszku do pieczenia
1
łyżeczka
cynamonu
1/4
łyżeczki
gałki muszkatołowej
1/4
łyżeczki
soli
110
g
masła
1
szklanka
cukru
(200 g)
2
duże jajka
1
łyżka
miodu
3
banany
(bardzo dojrzałe - rozgniecione widelcem)
0,5
szklanki
orzechów włoskich
(posiekanych )
0,5
szklanki
ananasa
((może być z puszki) rozdrobionego )
1/4
szklanki
gorącej wody
Instrukcja
Zmieszaj razem wszystkie suche składniki (oprócz cukru).
190 g mąki,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka cynamonu,
1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej,
1/4 łyżeczki soli
Masło rozpuść i przestudź.
110 g masła
Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę.
2 duże jajka,
1 szklanka cukru
Dodaj na zmianę mąkę i masło.
Dodaj owoce, miód, orzechy i wodę - wymieszaj.
1 łyżka miodu,
3 banany,
0,5 szklanki orzechów włoskich,
0,5 szklanki ananasa,
1/4 szklanki gorącej wody
Napełnij papilotki do 2/3 wysokości.
Piecz w 180 stopniach przez około 25 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu przestudź i przystąp do degustacji :)
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Przetestować ten przepis?
Daj znać
w komentarzu!