Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Smaller
Normal
Larger
Babeczki z białą czekoladą i mandarynkami przepis
Wypieki Beaty
Przepis na pyszne, soczyste świąteczne babeczki z mandarynkami i białą czekoladą.
5
z
2
ocen
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Czas przygotowania
30
minut
minut
Czas wykonania
20
minut
minut
Czas całkowity
50
minut
minut
Danie
Deser
Kuchnia
Kuchnia amerykańska
Porcje
12
-14 sztuk
Składniki
składniki na babeczki z białą czekoladą
110
g
cukru
(- trochę ponad pół szklanki)
2
jajka
(rozmiar L)
110
g
masła
(rozpuszczonego i przestudzonego )
100
g
białej czekolady
140
g
mąki pszennej
(- 1 szklanka)
1
łyżeczka
proszku do pieczenia
skórka starta z trzech klementynek
sok wyciśnięty z dwóch klementynek
Instrukcja
Jajka zmiksuj z cukrem na puszystą masę.
2 jajka,
110 g cukru
Zmieszaj razem mąkę z proszkiem do pieczenia.
140 g mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Dodawaj do masy na zmianę z rozpuszczonym masłem.
110 g masła
Na koniec dodaj skórkę i sok z klementynek (mandarynek), oraz rozdrobnioną czekoladę.
skórka starta z trzech klementynek,
sok wyciśnięty z dwóch klementynek,
100 g białej czekolady
Ciasto nałóż do przygotowanych papilotek do 2/3 wysokości.
Piecz w 180 stopniach (tryb góra/dół) przez około 20 minut (do suchego patyczka).
Po upieczeniu babeczki przestudź i udekoruj :)
Prywatne
Tu możesz dodać swoje prywatne notatki
Słowa kluczowe
babeczki z mandarynkami
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!