Wróc
Email
Drukuj
Zdjęcie Przepisu
Biało-czarne babeczki
Wypieki Beaty
Przepis na około 14 porcji.
5
z 1 oceny
Postaw mi kawę
Przypnij przepis
Udostępnij
Drukuj Przepis
Danie
Babeczki
Składniki
195
g
mąki
200
g
cukru
30
g
gorzkiego kakao
(mniej więcej 2 czubate łyżki)
1
łyżeczka
sody
(można zastąpić proszkiem do pieczenia)
1/4
łyżeczki
soli
240
ml
wody
80
ml
oleju
1
łyżka
octu winnego
1
łyżeczka
ekstraktu z wanilii
230
g
kremowego twarogu
(może być sernikowy)
65
g
cukru - do twarogu
1
jajko - do twarogu
pół łyżeczki ekstraktu z wanilii - do twarogu
Instrukcja
Połącz w dużej misce wszystkie suche składniki (oprócz tych, które są do twarogu).
W drugiej misce połącz mokre składniki i wlej je do suchych. Wymieszaj wszystko łyżką do połączenia się składników.
Masę wyłóż do przygotowanych papilotek (ja dawałam czubatą łyżkę ciasta na babeczkę).
Przygotuj masę twarogową - wszystkie składniki umieść w jednej misce i szybko zmiksuj - tylko do połączenia składników.
Nałóż masę na wierzch ciasta czekoladowego. Możesz na środku umieścić maliny.
Piecz w 180 stopniach przez około 25 minut - sprawdź patyczkiem, czy babeczki są gotowe.
Sprawdzony przepis?
Daj znać
w komentarzu!